Coronavirus 1 maart 2020

RedactieGeen categorie

Betreft: Coronavirus

 

Datum: 1 maart 2020

 

Plaats:  Sint – Isidorushoeve

 

Beste ouders/ verzorgers,

 

De afgelopen week is bekend geworden dat het Coronavirus inmiddels in Nederland is gesignaleerd. Veel Nederlandse gezinnen zijn dit weekend teruggekomen van vakantiebestemmingen waar meerdere mensen reeds besmet zijn geraakt.

De verspreiding van het Coronavirus roept logischerwijs vragen op bij ouders en kinderen.

Hoe gaan wij hier mee om?

Onze school volgt de richtlijnen van het RIVM en houdt nauwgezet de actuele ontwikkelingen in de gaten.

 

Op basis van de informatie die wij tot op heden hebben ontvangen van de RIVM, volgen wij de volgende adviezen:

Mensen die de afgelopen twee weken in de onderstaande gebieden zijn geweest en ziekteverschijnselen vertonen (combinatie van luchtwegklachten en koorts) moeten twee weken thuisblijven en contact opnemen met de huisarts en de regionale GGD. Indien dit aan de orde is bij uw kind of zijn/ haar direct naasten, verzoeken wij u om ondergetekende hierover te informeren.

  • China (inclusief: Macau en Hongkong)
  • Singapore
  • Zuid-Korea
  • Iran
  • De Noord-Italiaanse provincies Aosta- vallei, Piemont, Lombardije, Veneto, Trentino-Zuid-Tirol, Friulli-Julisch-Venetie, Emiglia Romangna en Ligurie.

Wanneer uw kind een chronische ziekte of een verminderde weerstand heeft waarbij de impact van een eventuele besmetting groot kan zijn, is het mogelijk om tijdelijk op afstand onderwijs te volgen. Uw kind krijgt dan werk dat thuis gemaakt kan worden. Indien het noodzakelijk is dat uw kind gebruik dient te maken van deze optie, neem dan contact op met ondergetekende.

Wij geven de medewerkers en de kinderen meerdere malen per dag de gelegenheid om hun handen te wassen. Daarnaast vermijden wij fysiek contact (zoals handen schudden) en vragen wij iedereen te hoesten/niezen in hun ellenboog.

Mocht het noodzakelijk zijn om andere maatregelen te treffen, dan zullen wij u hierover informeren via de mail. Daarnaast vindt u actuele informatie op de website van onze school.

 

Wilt u meer weten over het virus? Raadpleeg dan de informatie van het RIVM; www.RIVM.nl

 

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Met vriendelijke groet,

Pieter Olthof – Interim Directeur